{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Maturantice Hrvatske žele raditi u vojsci

27.5.2003. u 16:03
0
0
Maturantice Hrvatske žele raditi u vojsci
0
Maturantice Hrvatske žele raditi u vojsci
Više od 300 maturanata izjavilo je da su zainteresirani za posao u vojsci nakon završetka studija. No, najzanimljivije je da je od toga broja pedesetak posto djevojaka, odnosno više od 150 maturantica!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
To su prvi rezultati prezentacije programa "Kadet 2003"., programa civilno-vojnog školovanja za potrebe Ministarstva obrane Hrvatske i Glavnog stožera Oružanih snaga. Ove dvije institucije pokrenule su program stipendiranja kadeta na visokoškolskim obrazovnim institucijama u Hrvatskoj, a od 7. do 22. maja program su predstavljali maturantima u srednjim školama širom Hrvatske.

U Ministarstvu obrane smatraju da tolika zainteresiranost djevojaka za vojsku svjedoči o pozitivnim pomacima Hrvatskoj, o modernizaciji vojske, o tomu da u njoj nema diskriminacije prema spolu...

U ovoj godini Ministarstvo obrane planira stipendirati 100 kandidata od prve godine studija na 20-ak obrazovnih ustanova u Zagrebu i Splitu. Budućim kadetima garantira se mjesečna stipendija od devet posto prosječne mjesečne bruto plate u Hrvatskoj koja će se svake godine studija povećavati dva posto, smještaj u kasarni Lora u Splitu i Senjak u Zagrebu, nastavnu literaturu, jednom u godini sportsku opremu...

U Ministarstvu obrane i Oružanim snagama RH trenutno je zaposleno tek 16 posto žena ili njih 5338, nasuprot 28926 muškaraca. U samoj vojsci je sedam posto žena ili njih 1743, dok je zaposleno 23912 muškaraca. Među časnicima je šest posto žena, među dočasnicima deset posto, a među vojnicima je četiri posto žena. Puno je veći postotak žena među državnim službenicima. U tom sektoru zaposleno je čak 42 posto žena na čelu s ministricom Željkom Antunović. Tu je 3595 žena i 5014 muškaraca.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: