{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Maturanti iz BiH učestvuju u obaranju Guinnessovog rekorda

F
16.5.2012. u 15:59
79
1
Maturanti iz BiH učestvuju u obaranju Guinnessovog rekorda
79
Maturanti iz BiH učestvuju u obaranju Guinnessovog rekorda
Najveći maturantski ples na svijetu pod nazivom "Maturantska parada" šesti put će biti održan i u BiH 18. maja tačno u podne, kada će maturanti zaplesati uz Straussovu kompoziciju "Fledermauss-Quadrille". "Maturantsku paradu" izvest će više od 32.000 plesačica i plesača na više od 70 lokacija u 10 evropskih država, saopćeno je iz ASA Prevent grupacije.
Ovu je paradu u BiH prije pet godina pokrenuo plesni klub "Romantik", a ove će godine bh. maturanti plesati na gradskim trgovima u Sarajevu, Zenici, Bihaću, Cazinu i Travniku.

Predviđa se prisustvo više od 1.500 maturanata.

I ove godine ASA i Prevent grupacije podržat će "Maturantsku paradu" u BiH, te će ova dva bh. brenda učesnicima manifestacije u Sarajevu, Zenici i Travniku osigurati majice i kišobrane uz koje će izvesti svoju koreografiju.

Zaposlenici Prevent Safetya iz Goražda sašili su 450 plavih i 450 žutih majica u kojima će maturanti u glavnoj pješačkoj zoni Sarajeva, Zenice i Travnika vođeni bubnjevima i pištaljkama otvoriti i 600 bijelih kišobrana koje je osigurala ASA grupacija.

"Već drugu godinu zaredom smo dio projekta "Maturantska parada". ASA i Prevent su kompanije koje posebnu pažnju posvećuju mladima i obrazovanju, te ih ohrabruju i podržavaju u školovanju", istaknula je Minesa Zukić iz Odjela za korporativne komunikacije ASA grupacije.

Cilj ove manifestacije je udruživanje mladih ljudi radi obaranja Guinnessovog rekorda u sinhroniziranom plesu, ali i spajanje maturanata iz različitih škola i sredina radi druženja i prenošenja iskustava.

Svake godine maturanti plesom quardille pomjeraju granice Guinnessovog rekorda u spomenutoj plesnoj kategoriji.

Moto ovogodišnje "Maturantske parade" glasi - "Ples je prevent mentalnom zastranjenju i razlog dobrom raspoloženju", koji poziva mlade da se aktivno uključe u društvene tokove života, i sklone od izolovanosti koju prouzrokuju društveni mediji, i moderni način života.

Za performans na festivalu učesnici prolaze kroz dvomjesečne pripreme.

Festival je osam puta rušio sopstveni rekord i iz godine u godinu je sve veći po broju gradova i maturanata koji učestvuju u njemu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: