{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Matsuura: Mostar i BiH moraju ispoštovati obveze u vezi Starog mosta

F
25.3.2008. u 21:09
0
0
Matsuura: Mostar i BiH moraju ispoštovati obveze u vezi Starog mosta
0
Matsuura: Mostar i BiH moraju ispoštovati obveze u vezi Starog mosta
Grad Mostar i BiH moraju ispoštovati obveze koje su preuzeli prilikom uvrštavanja Starog mosta u Mostaru na Listu svjetske baštine UNESCO-a, izjavio je u utorak navečer u Mostaru generalni direktor UNESCO-a Koichiro Matsuura.
Poručivši da se mora sačuvati originalan izgled Starog mosta i stare gradske jezgre, Matsuura je podsjetio da je i dalje sporna obnova Hotela "Ruža", odnosno izgradnja četvrtog kata tog hotela koji se nalazi u blizini Starog mosta.

"BiH ima jako puno kandidata za upis na Listu svjetske baštine UNESCO-a i stoga je jako važno da Mostar bude dobar primjer za ostale gradove kandidate", ocijenio je generalni direktor UNESCO-a kojemu je u utorak navečer uručena plaketa počasnog građanina Mostara.

Plaketu mu je uručio predsjednik Gradskog vijeća Mostara Murat Ćorić. On je pojasnio da je Matsuura proglašen počasnim građaninom Mostara zbog izuzetnog doprinosa pri obnovi Starog mosta te njegova stavljanja na Listu svjetske baštine UNESCO-a.

Gradsko vijeće Mostara Matsuru je proglasilo počasnim građaninom Mostara na sjednici održanoj 14. prosinca 2005. godine.

Uz plaketu, generalni direktor UNESCO je dobio i sliku s motivom Starog mosta, a koju mu je uručio gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Generalni direktor UNESCO-a Koichiro Matsuura i u srijedu će boraviti u Mostaru gdje će obići Stari most i staru gradsku jezgru, a nazočit će i promociji projekta obnove Srpske saborne crkve u Mostaru od strane UNESCO-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: