{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Matić: BiH nije izdvojila ni marku za registraciju birača van zemlje

F
20.6.2008. u 12:17
0
0
Matić: BiH nije izdvojila ni marku za registraciju birača van zemlje
0
Matić: BiH nije izdvojila ni marku za registraciju birača van zemlje
Član Predsjedništva HDZ 1990 Željko Matić upozorio je da je najozbiljniji problem proces registracije birača van BiH to što nadležna ministarstva iz RS-a, FBiH ili BiH nisu izdvojila nijednu marku za te aktivnosti koje provode volonteri nevladinih organizacija, kako je to naputkom Izbornog povjerenstva BiH i predviđeno.
"Iako su to obećali prije više mjeseci do danas još nitko nije financijski pomogao taj proces“, rekao je Matić, koji je jučer izabran za predsjednika Provedbenog stožera Hrvatske koalicije za izbore u RS-u, koju čine HDZ iH, HDZ 1990, HSS-NHI i HNZ.

Naglasio je da su s terena obaviješteni da su sve pripreme pravovremeno urađene, ali država kasni ili očigledno ne podržava proces registracije birača van BiH.

„To nas jako zabrinjava, jer se 95 posto hrvatskih birača u RS-u nalazi u inozemstvu kao prognanici“, upozorio je Matić.

Kao svijetao primjer i izuzetak, naveo je pomoć lokalnih radijskih postaja u Hrvatskoj i HRT-a, koje putem radijskih džinglova i teleteksta daju obvještenja o registraciji za glasovanje poštom.

Provedbeni izborni stožer ove hrvatske koalicije konstituiran je za izbore za općinska vijeća i načelnike u općinama sjeverozapadne Bosne u Republici Srpskoj.

Pored Matića, kao njegovog predsjednika, za tajnika je izabran Boro Bjelkanović iz HSS-NHI.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: