BiH
0

Maskenbal u Livnu otkazan zbog straha od "maskiranih negativaca"

FENA
Poštujući upute Federalne uprave policije u Turističkoj zajednici Livanjskog kantona odlučili su da zbog sigurnosti ove godine neće biti organizirana tradicionalna maškarada u Livnu, za Fenu je ovu informaciju potvrdila direktorica TZ Slava Jukić.

Jukić je kazala da joj lično ne bi bilo drago da "neki negativci pod maskom zloupotrijebe ovaj tradicionalni program u nešto neočekivano što bi ugrozilo najviše djecu kao sudionike jer, na koncu, ima nezadovoljnika kojima može zasmetati ovaj program".

U vezi sa organizovanjem maskenbala u Tomislavgradu, gdje je jedan od pokrovitelja i njihova podružnica, Jukić je kazala da navedeni imaju samo program u dvorani što je za organizaciju i sigurnost manje zahtjevno nego li u Livnu, gdje se održavaju gradske povorke te program na otvorenom na centralnom livanjskom trgu.

Naime, tomislavgradska podružnica Turističke zajednice Livanjskog kantona, skupa sa općinom Tomislavgrad, Kulturno informativnim centrom Tomislavgrad i resornim kantonalnim ministarstvom organizuju maskenbal 3. marta godine, s početkom u 18 sati u Kino dvorani Tomislavgrad.

Kako prenose organizatori, bit će upriličeno biranje najboljeg zamaskiranog pojedinca i grupe, koje očekuje jednodnevni izlet na Blidinje.