|

Mašić univerzitetskim bibliotekama uručio 840 primjeraka naučne literature

Mašić univerzitetskim bibliotekama uručio 840 primjeraka naučne literature
8
F
FENA
9.12.2013. u 14:17
32
komentara
8

dijeljenja
1/16 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
2/16 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
3/16 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
4/16 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
5/16 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
6/16 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
7/16 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
8/16 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
9/16 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
10/16 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
11/16 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
12/16 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
13/16 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
14/16 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
15/16 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
16/16 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić danas je u Sarajevu svim univerzitetskim bibliotekama na području Federacije BiH uručio komplete enciklopedijske, naučne i visokoškolske literature.
Riječ je o 840 aktualnih naučnih i referentnih izdanja.

"Ovim činom pokazujemo da u kontinuitetu nastavljamo pružati podršku bibliotekama javnih visokoškolskih ustanova na području Federacije BiH. Uvjeren sam da će ovih 840 dodijeljenih primjeraka, odnosno ukupno 2.350 knjiga dodijeljnih u 2013. godini, koji čine recentna univerzitetska i naučna djela obogatiti bibliotečki fond visokoškolskih ustanova u Federaciji BiH", kazao je federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić.

Naglasio je da su biblioteke baze obrazovnog istraživačkog naučnog, ali i duhovnog stvaralaštva to jest "riznice informacija univerziteta i instituta, jer posebno doprinose izvođenju nastavnog procesa".

Direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH Ismet Ovčina istakao je da je „obrazovanje i nauka najjača snaga koja može mijenjati svijet“, te je zahvalio ministru Mašiću što je i ove godine prepoznao ovaj projekt.

Ovim povodom danas se u organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH, u Sarajevu održava naučno-stručno savjetovanje: "Biblioteke visokoškolskih i naučnih ustanova u Federaciji BiH - stanje i perspektive razvoja".

"Nadamo se da će zaključci današnjeg savjetovanja doprinijeti poboljšanju položaja biblioteka i bibliotečke djelatnosti", istakao je ministar Mašić.
Prijavi grešku


Komentari (32)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...