{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mašić univerzitetskim bibliotekama uručio 840 primjeraka naučne literature

F
9.12.2013. u 14:17
8
32
Mašić univerzitetskim bibliotekama uručio 840 primjeraka naučne literature
8
Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić danas je u Sarajevu svim univerzitetskim bibliotekama na području Federacije BiH uručio komplete enciklopedijske, naučne i visokoškolske literature.
Riječ je o 840 aktualnih naučnih i referentnih izdanja.

"Ovim činom pokazujemo da u kontinuitetu nastavljamo pružati podršku bibliotekama javnih visokoškolskih ustanova na području Federacije BiH. Uvjeren sam da će ovih 840 dodijeljenih primjeraka, odnosno ukupno 2.350 knjiga dodijeljnih u 2013. godini, koji čine recentna univerzitetska i naučna djela obogatiti bibliotečki fond visokoškolskih ustanova u Federaciji BiH", kazao je federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić.

Naglasio je da su biblioteke baze obrazovnog istraživačkog naučnog, ali i duhovnog stvaralaštva to jest "riznice informacija univerziteta i instituta, jer posebno doprinose izvođenju nastavnog procesa".

Direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH Ismet Ovčina istakao je da je „obrazovanje i nauka najjača snaga koja može mijenjati svijet“, te je zahvalio ministru Mašiću što je i ove godine prepoznao ovaj projekt.

Ovim povodom danas se u organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH, u Sarajevu održava naučno-stručno savjetovanje: "Biblioteke visokoškolskih i naučnih ustanova u Federaciji BiH - stanje i perspektive razvoja".

"Nadamo se da će zaključci današnjeg savjetovanja doprinijeti poboljšanju položaja biblioteka i bibliotečke djelatnosti", istakao je ministar Mašić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: