Federalni parlament
110

Mašić: SDA i HDZ odbili uvrstiti tačke o tunelu Hranjen, fiskalnim kasama, gasu i Bloku 7

D. Be.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Danas je prilikom utvrđivanja Dnevnog reda 25. sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Klub zastupnika SDP-a predložio uvrštavanje četiri tačke na dnevni red o životno važnim temama.

Riječ je o Informaciji Vlade FBiH o izgradnji tunela Hranjen, Informaciji Vlade FBiH o izgradnji Termobloka 7, Informacija Vlade FBiH o snabdijevanju Federacije BiH prirodnim gasom i Informaciji Vlade FBiH o usvojenom Pravilniku o dinamici zamjene fiskalnih sistema u FBiH.

"Bez obzira na to što se radi o životno važnim temama i problemima, Klubovi zastupnika SDA i HDZ-a nisu podržali uvrštavanje na dnevni red ovih tačaka, čime su onemogućili da se uopšte raspravlja o njima", rekao je Damir Mašić, šef Kluba SDP-a.

Također je istakao da su u ime Kluba SDP-a tražili i pojedinačno izjašnjavanje zastupnica i zastupnika za Informaciju Vlade FBiH o usvojenom Pravilniku o dinamici zamjene fiskalnih sistema u FBiH, koji privredi nameće kupovinu novih fiskalnih kasa, što će koštati desetine miliona KM.

"Samo su dva zastupnika SDA - Senad Mašetić i Zijat Mušić - glasala 'za', što nije bilo dovoljno za uvrštavanje u Dnevni red 25. sjednice. Toliko o tome koliko SDA i HDZ 'brinu' o interesima građana, ali zato jako brinu o interesima jedni drugih i životom ih štite proizvodeći time direktnu štetu javnom interesu. Neka ih bude sramota", kazao je Mašić.