Reakcija na komentar
232

Mašić poručio Radovanu Kovačeviću: I ti si nekad bio normalan, čak i član Foruma mladih SDP-a

B. R.
Damir Mašić i Radovan Kovačević (Foto: Klix.ba)
Damir Mašić i Radovan Kovačević (Foto: Klix.ba)
Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Damir Mašić (SDP) je reagirao na komentar SNSD-ovog Radovana Kovačevića na presudu Evropskog suda za ljudska prava po apelaciji Slavena Kovačevića.
Mašić se oglasio nakon što je Kovačević ranije danas, problematizirajući presudu, problematizirao i to što se Slaven Kovačević izjasnio kao Bosanac i Hercegovac, a "bio je Srbin i Hrvat". SDP-ov parlamentarac je podsjetio Radovana Kovačevića da je i on prošao kroz političku transformaciju.

"I si Radovane nekada bio prilično normalan, čak i član Foruma mladih SDP-a u Banjoj Luci. Nisi bio ni nacionalizmom zadojen, ali si u međuvremenu uz pomoć bh. budžetskih benefita spoznao (Milorada) Dodika nakon čega doživljavaš potpunu ultranacionalističku ekstazu", poručio je Mašić.

Radovan Kovačević je prije nekoliko godina potvrdio da je bio član SDP-a, ali da to "smatra greškom, ali i školom". Poslije je postao zvaničnik SNSD-a, a trenutno je delegat u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine.