BiH
0

Mašić: Dodikova politika podsjeća na SDS početkom devedesetih godina

FENA
Sve ovo što se dešava proteklih nekoliko dana ukazuje na ispravan stav SDP-a BiH iznesen u petak nakon donesenih novih mjera visokog predstavnika, a to je da su upravo ove mjere visokog predstavnika predstavljale upozorenje i test nefunkcionalnim aktualnim vlastima da se otrijezne i da počnu raditi svoj posao.

Ovo je danas za Agenciju FENA izjavio sekretar za informiranje SDP-a BiH Damir Mašić, dodajući da ono što se dešava u protekla dva dana, komentari i reakcije koje stižu iz RS-a, tačnije od Milorada Dodika, samo opravdavaju tu tezu.

"Milorad Dodik je postao rob svoje nacionalističke retorike od prošlogodišnjih izbora, njegova politika očigledno doživljava krah i, nažalost, on sada pokušava zajedno sa sobom da u sunovrat baci i cjelokupnu javnost u RS-u, sve političke partije i svoju stranku. Ono što on u protekla dva dana prije svega, a i otprije radi i njegova politika jako podsjeća na politiku SDS-a s početka devedesetih godina koji se i sam SDS odrekao“, kazao je Mašić.

Nadamo se, dodao je on, da će još biti dovoljno razuma s njegove strane i da će prestati „da prodaje maglu“, prije svega, građanima RS-a i da će početi da radi u njihovom interesu i da poštuje institucije sistema države BiH.

„Ono što on poručuje međunarodnoj zajednici, što traži od njih, u slučaju da međunarodna zajednica poklekne pred tim zahtjevima, kompletna međunarodna zajednica nakon toga slobodno može da spakuje kofere i da ode iz ove zemlje“, kazao je Mašić.