|

Martina Mlinarević o protivnicima povorke ponosa: Je li tradicionalna porodica kada se degeneči žena...

Martina Mlinarević o protivnicima povorke ponosa: Je li tradicionalna porodica kada se degeneči žena...
1.159
Klix.ba
5.9.2019. u 11:24
282
komentara
1,1k

dijeljenja
Martina Mlinarević o protivnicima povorke ponosa: Je li tradicionalna porodica kada se degeneči žena...
Književnica Martina Mlinarević oglasila se na svom Facebook profilu povodom prve Bh. povorke ponosa, komentirajući i one koji se žestoko protive povorci.
Mlinarević smatra licemjernim najavu kontrašetnje dan ranije pod nazivom "Dan tradicionalne porodice".

"Jedan od jačih cirkusa u tom cirkusu jeste da je Dan tradicionalne porodice podržao Sindikat ucčtelja FBIH. Pa da upitamo svelicemjernu javnost da nam rezimira šta je to tradicionalna Be&Ha porodica? Ona u kojoj se degeneči zena, u kojoj se varaju i lažu, spavaju s kim stignu, ali se hestegiraju kao #family na
FB i Instagramu pred mahalom, što je zapravo i jedino sto se pika? Tradicionalna porodica je ona u kojoj ima galame i psovke i lopovluka, ali uredno ophode vjerske institucije u prvim redovima s bogatim milodarima? Tradicionalna porodica je ona u kojoj se pije do podne, a iza podne se razbijaju tanjuri na suprugama? Ili ona gdje supruge plaču u kuhinjske krpe na sudbine indijskih sapunjičarki, a kasnije na kavama s komšinicama izliju gomile najvećih ružnoća na svakog tko prođe ulicom", naglašava ova književnica između ostalog.


Iznijela je i kritike na račun da je Dan tradicionalne porodice podržao i Sindikat učitelja.

"Učitelji koji bi trebali biti stup društva, obrazovanja, intelektualnosti i najveći zagovaraci suštinskih ideja ljudskog postojanja, u kojemu je sloboda življenja jedna od osnovnih, podržali su dane tradicionalne porodice. To su i sve one tatice što im prijete u školama s pištoljima da bi njihova tradicionalna djeca dobila tradicionalno dobre ocjene? Ili tradicionalne mame što djecu oblače u najskuplje marke da bi se dakako razlikovala od ostale tradicionalne djece po Zarama i Haiemovima, stvarajući već u tako malim godinama podjele, degradacije i komplekse. I dedo im je tradicionalno na prvi dan škole morao imati Adidaske najnovije...", kaže Mlinarević.

Poručuje d aje tradicionalna porodica ona porodica koja voli uprkos svemu i ona koja neće napustiti bez obzir ana nečije odluke i izbore.

"Tradicionalna porodica je ona u kojoj onog svog izvjesiš na sebe kao zastavu i nosiš ga ponosan, pred selendrom što mu hiljadu i jednu manu zakače, pljucajući mu korake. Tradicionalna porodica stoji uz svoju djecu, u svemu. Bili oni pederi, kurve, narkomani ili ne do Bog, Srbi", istakla je Mlinarević.

Kompletan osvrt pročitajte na njenoj Facebook stranici.
Prijavi grešku


Komentari (282)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...