{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Martin Raguž poručio mladim političarima: Budite bolji od nas

F
6.3.2015. u 19:08
21
103
Martin Raguž poručio mladim političarima: Budite bolji od nas
21
Martin Raguž poručio mladim političarima: Budite bolji od nas
Martin Raguž
U toku je seminar "Kultura dijaloga u Bosni i Hercegovini", koji je upriličen na Vlašiću u organizaciji Škole za političke studije Vijeća Europe u BiH, a polaznici su 35 mladih političara iz svih parlamentarnih stranaka, saopćeno je iz HDZ-a 1990.
Među uglednim predavačima ove edukacije je i izaslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a 1990, Martin Raguž.

Martin Raguž je kazao kako je tema ovoga seminara od iznimne važnosti. "Politička kultura dijaloga u Bosni i Hercegovini među političkim strankama je od izuzetne važnosti“, kazao je Raguž istaknuvši kako je politička komunikacija u BiH vrlo često opterećena teškim i olovnim riječima, govorom mržnje te neuvažavanjem drugačijeg stava, zbog čega je potrebna nova generacija mladih ljudi, koji su i polaznici ovih škola, kako bi preuzeli nove standarde i vrijednosti.

"Oni bi trebali biti bolji od nas i preuzeti vrijednosti koje su karakteristične za razvijene demokratske zemlje, a to je važno za zemlju koja je multietnička, višereligijska i višenacionalna, kakva je naša zemlja“, istaknuo je Raguž.

Po završetku predavanja, uslijedila su brojna pitanja na koje je predsjednik Raguž davao odgovore. Auditoriju, sačinjenom od 35 mladih, perspektivnih i kredibilnih osoba, Martin Raguž je poslao jasnu poruku "Budite bolji od nas“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: