{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Martin Raguž poručio mladim političarima: Budite bolji od nas

F
6.3.2015. u 19:08
21
103
Martin Raguž poručio mladim političarima: Budite bolji od nas
21
Martin Raguž poručio mladim političarima: Budite bolji od nas
Martin Raguž
U toku je seminar "Kultura dijaloga u Bosni i Hercegovini", koji je upriličen na Vlašiću u organizaciji Škole za političke studije Vijeća Europe u BiH, a polaznici su 35 mladih političara iz svih parlamentarnih stranaka, saopćeno je iz HDZ-a 1990.
Među uglednim predavačima ove edukacije je i izaslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a 1990, Martin Raguž.

Martin Raguž je kazao kako je tema ovoga seminara od iznimne važnosti. "Politička kultura dijaloga u Bosni i Hercegovini među političkim strankama je od izuzetne važnosti“, kazao je Raguž istaknuvši kako je politička komunikacija u BiH vrlo često opterećena teškim i olovnim riječima, govorom mržnje te neuvažavanjem drugačijeg stava, zbog čega je potrebna nova generacija mladih ljudi, koji su i polaznici ovih škola, kako bi preuzeli nove standarde i vrijednosti.

"Oni bi trebali biti bolji od nas i preuzeti vrijednosti koje su karakteristične za razvijene demokratske zemlje, a to je važno za zemlju koja je multietnička, višereligijska i višenacionalna, kakva je naša zemlja“, istaknuo je Raguž.

Po završetku predavanja, uslijedila su brojna pitanja na koje je predsjednik Raguž davao odgovore. Auditoriju, sačinjenom od 35 mladih, perspektivnih i kredibilnih osoba, Martin Raguž je poslao jasnu poruku "Budite bolji od nas“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: