{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Martin Raguž: Moguće je živjeti bolje u ovoj zemlji

F
16.9.2014. u 21:09
13
36
Martin Raguž: Moguće je živjeti bolje u ovoj zemlji
13
HDZ 1990 je danas održao manifestaciju predstavljanja kandidata HDZ-a 1990 za sve nivoe u Zapadnohercegovačkom kantonu, koja se održala u Širokom Brijegu.
Slika prepune kino dvorane Borak, saopćeno je iz HDZ-a 1990, jasno govori kako je Široki Brijeg odlučio "podvući crtu“ i stati u kraj lošoj politici koja je u posljednjih 20 godina položaj, kako hrvatskog tako i drugih naroda u ovoj zemlji srozala na minimum i njene građane dovela na rub egzistencije."Narod, kako u Širokom Brijegu tako i u drugim krajevima Zapadne Hercegovine kao i Bosne i Hecegovine u cjelini će, uvjeren sam, podvući crtu i kazati 'dosta!' onima koji politiku koriste za vlastite uske interese“, kazao je domaćin ovoga skupa i kandidat za Zastupnički dom Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine, Žarko Šantić, koji je, obraćajući se prisutnima u pozdravnom govoru, pozvao narod da izađe na izbore i kazni one koji su odgovorni za postojeće loše stanje.

Ovom veličanstvenom događaju su, osim brojnih stranačkih dužnosnika i kandidata prisustvovala i brojna imena iz svijeta kulture, znanosti, umjetnosti, sporta, nevladinog sektora kao i medija."Ja dolazim iz Gruda, sa granice sa Evropskom unijom. Vrijeme je da moje mnogobrojne prijatelje, porodica kao i sve ljude koji dolaze iz evropskog svijeta više ne dijeli nikakva barijera, jer moje Grude, moja Zapadna Hercegovina kao i BiH zaslužuju biti dijelom tog svijeta, jer tu pripadamo, kako zemljopisno, tako i kulturološki, mentalitetom kao i na svaki drugi način. Mi tamo pripadamo“, kazao je Velimir Bušić, nositelj liste u Kantonalnu skupštinu ZHK-a.

Ovaj skup, uistinu veličanstven, upotpunila je veličanstvena himna HDZ-a 1990 "Ovo je naša zemlja“ koja je premijerno reproducirana u Širokom Brijegu izazvavši val oduševljenja.

"Nakon ovakvog skupa, siguran sam kako niko više neće smjeti dovesti u pitanje snagu HDZ-a 1990 u Zapadnoj Hercegovini", istaknuo je Vjekoslav Bakula, nositelj liste HDZ-a 1990 za Federalni Parlament BiH.Nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamentarne Skupštine BiH, Diana Zelenika je istaknula važnost braniteljske populacije, koja je, nažalost, previše zapostavljena i marginalizirana. Tim ljudima treba vratiti dostojanstvo – jasno je poručila dr. Zelenika. Govor dr. Zelenika je bio jako emotivan, a poruka koja se kristalizirala i s kojom je završila svoje obraćanje skupu jesu poznati stihovi još poznatijeg pjesnika Alekse Šantića : "Ostajte ovdje!...Sunce tuđeg neba, Neće vas grijat kô što ovo grije!"

Vrhunac oduševljenja dogodio se onoga trenutka kada je najavljen kandidat za člana Predsjedništva BiH Martin Raguž, koji je jasno kazao kako je ideja HDZ-a 1990 zdrava doktrina koja živi i koja će živjeti i nakon Martina Raguža, jer je ona pobjednička.

"Dok su neki u ovoj našoj zemlji kalkulirali i manipulirali brojem glasova, stvarali kojekakve dogovore oko podjele fotelja, mi smo radili na postizanju evropskih vrijednosti, a naš trud je okrunjen prijemom u najjaču političku grupaciju u Evropi“, kazao je predsjednik Raguž, jasno rekavši kako je ovo zemlja svih nas i vrijeme je da je izgradimo.

"Naš program je dovoljno hrvatski, dovoljno bosanskohercegovački, dovoljno evropski, a samim tim i pobjednički!“, gromoglasnim pljeskom pozdravljen, kazao je Raguž.

Ključna poruka upućena iz Širokog Brijega je kako nas niko ne može zastrašiti i kako je moguće živjeti bolje u ovoj zemlji. "Ja, kao vaš kandidat, odgovorno kažem da je moguća europska i zaposlena Bosna i Hercegovina“, zaključio je predsjednik Raguž, stoji u saopćenju HDZ-a 1990.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: