{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Martin Raguž: Bh. političari su se na izvjestan način "odnarodili"

F
18.9.2014. u 18:09
8
18
Martin Raguž: Bh. političari su se na izvjestan način "odnarodili"
8
Martin Raguž: Bh. političari su se na izvjestan način "odnarodili"
Delegacija HDZ-a 1990 predvođena predsjednikom stranke Martinom Ragužem nalazi se u cjelodnevnom posjetu Livanjskom kantonu.
Nakon polaganja vijenaca na spomen obilježju u Glamoču, uslijedila je tribina na kojoj su predstavljeni program i kandidati HDZ-a 1990. U dupke ispunjenoj konferencijskoj dvorani hotela Split, mnogobrojni žitelji Glamoča imali su priliku čuti program HDZ-a 1990 i razgovarati sa kandidatima.

Prisutnima se obratio Nediljko Rimac, nositelj liste za Kantonalnu skupštinu LK-a, koji je ukazao na lošu privrednu, finansijsku kao i svaku drugu situaciju u kantonu.

"Kada sam preuzeo poziciju premijera Kantona, dug je iznosio 28 miliona KM. Predanim, poštenim i transparentnim radom sam vratio Kanton iz finansijskog deficita“, kazao je Rimac naglasivši kako je, bez ikakvih valjanih razloga, njegova vlada smijenjena, a HDZ BiH, neprincipijelno koalirajući sa strankama platforme, izglasao novu vladu koja je opet kanton uvukla u nova dugovanja.

Prisutnima je se obratio i Boro Krišto, nositelj liste za Parlament Federacije BiH, kazavši:

"Politiku smatram poštenim i časnim zanimanjem, ali smatram da ovo što gledamo u Bosni i Hercegovini nije politika, niti su oni koji vode ovu državu političari u pravom smislu riječi. Razlog i motiv mog uključivanja u politiku je želja i htijenje da se stvari konačno pokrenu sa 'mrtve tačke' jer je očigledno da Bosna i Hercegovina kao i njeni građani mogu i zaslužuju bolje. Ne smatram da moj doprinos može biti ogroman, ali sam uvjeren da može biti dovoljan kako bi građani BiH živjeli bar koliko-toliko bolje nego sada žive”.

Raguž je naglasio da su se političari na izvjestan način "odnarodili", odnosno da politika nije u funkciji rješavanja najvažnijih pitanja za običnog čovjeka, građanina ove zemlje.

"Prema meni, ta vrsta ozdravljenja treba krenuti od povratka običnom čovjeku, shvaćanja težine stanja u kojem se čovjek nalazi u ovoj zemlji, pogotovo zarobljenost ovakvom unutarnjom strukturom i političkim odnosima”, poručio je Martin Raguž.

Nakon predstavljanja programa, uslijedila su pitanja građana Glamoča, koja se ponajprije odnose na loš položaj Glamoča u kantonu a koja su iz oblasti školstva, zdravstva kao i drugih životnih pitanja.

Dužnosnici HDZ-a 1990 izrazili su saosjećanje zbog poteškoća s kojima se susreću žitelji Glamoča, te su obećali kako će HDZ 1990 poduzeti potrebne aktivnosti kako bi se riješili dotični problemi, saopćeno je iz ove stranke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: