{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Marš mira 2014": U toku sanacija puta kojim će se kretati učesnici

26.6.2014. u 11:49
0
0
"Marš mira 2014": U toku sanacija puta kojim će se kretati učesnici
0
"Marš mira 2014": U toku sanacija puta kojim će se kretati učesnici
Priprema trase za "Marš mira 2014“ u sklopu obilježavanja 19. godišnjice genocida nad Bošnjacima teče predviđenom dinamikom, saopšteno je danas iz Organizacionog odbora.
"'Marš mira 2014' koji se održava u sklopu obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, a u cilju odavanja počasti žrtvama genocida, i ove godine je pored čina ukopa žrtava jedna od glavnih aktivnosti u sklopu obilježavanja 19. godišnjice genocida", navodi se u saopštenju.

U organizaciji „Marša mira 2014“ angažovano je nekoliko stotina osoba iz više institucija sa svih nivoa vlasti.

"Pripreme za 'Marš mira 2014' su u toku. Poplave koje su zadesile BiH nanijele su štetu i općinama kroz koje kolona ljudi pješači. U procesu smo saniranja puta, dva mosta i nekoliko klizišta. Radnje smo započeli na vrijeme i put će biti spreman na dan kretanja kolone iz Nezuka“, rekao je predsjednik Pododbora "Marša mira 2014" Hamdija Fejtić.

Sve informacije oko prijave za grupe i pojedince učesnike "Marša mira 2014“ kao i ostale potrebne informacije mogu se naći na stranici www.marsmira.org, te dobiti na broj telefona 066/213-116.

"Ukoliko neko učestvujete kao pojedinac, registraciju nije kasno obaviti ni 8. jula 2014. godine, u selu Nezuk, u terminu između 07.00 i 08.45 sati, prije polaska kolone. Moguće je pridružiti se Maršu u nekoj od etapa, ali su učesnici koji se naknadno priključe dužni da se jave redarima ili organizatorima pri dospijeću na mjesto prenoćišta, objavljenom na pomenutoj stranici", rekao je Fejtić.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: