{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Marković primio delegaciju Kliničkog centra Acibadem

F
11.3.2009. u 13:36
0
0
Marković primio delegaciju Kliničkog centra Acibadem
0
Marković primio delegaciju Kliničkog centra Acibadem
Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Nenad Marković primio je danas delegaciju Kliničkog centra Acibadem iz Turske koja u Sarajevu boravi zbog uspostave stručne i finansijske saradnje između ovog, u Turskoj najvećeg, hospitalnog sistema i zdravstvene zaštite u privatnom vlasništvu i Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.
Sistem zadrvstvene zaštite, njegova organizacija, opremljenost, kadrovi i građevinski dio čine najveći sistem bolnica u Turskoj čiji kapacitet ide do 1.700 kreveta.

Ilyas Benveniste, direktor Međunarodnog odjela za odnose s pacijentima naglasio je kako je Klinički centar Acibadem vrlo zainteresiran za unapređenje saradnje u stručnom i finansijskom pogledu radi daljnjeg unapređenja tretmana osiguranika na obje strane.

U tom smislu planirano je zaključivanje Ugovora o saradnji između Acubadem-a i KCUS-a.

Marković je pozdravio započetu saradnju te obećao podršku Grada u njenom nastavku. Zahvalio je klinici kao i cijeloj Turskoj na ukupnoj pomoći BiH i građanima.

Marković je zamolio delegaciju Acibadema da razmotri mogućnost pomoći petogodišnjem Isi Pešti, koji od svoje treće godine boluje od rijetke virusne infekcije mozga, te da se nakon bezuspješnog liječenja u BiH pomoć ukaže u Turskoj.

Delegacija Acibadema je obećala da će učiniti sve da pomogne izlječenje ovog dječaka, saopćeno je iz Službe za informisanje Grada Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: