{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Marković: Nisam ni prva ni posljednja, mnogi parlamentarci su se banjali o državnom trošku

26.4.2018. u 09:45
579
210
Marković: Nisam ni prva ni posljednja, mnogi parlamentarci su se banjali o državnom trošku
579
Marković: Nisam ni prva ni posljednja, mnogi parlamentarci su se banjali o državnom trošku
Foto: N. G./Klix.ba
Zastupnica SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milica Marković oglasila se nakon što je od najvišeg organa državne zakonodavne vlasti tražila da joj odobri skoro 3.000 KM za banjsko liječenje u Srbiji.
Ona je kazala kako želi da iskoristi mogućnosti da joj država plati banjsko liječenje, odnosno mogućnost koju su iskoristili i drugi parlamentarci u Parlamentarnoj skupštini BiH.

"S obzirom na to da me Fondu zdravstvenog osiguranja RS-a odbio u prvostepenom i drugostepenom nivou jer to ne može da finansira budući da je liječenje potrebno u Srbiji, naravno da hoću da iskoristim mogućnost koju su iskoristili neki drugi zastupnici. Nisam ni prva ni posljednja", poručila je Marković u izjavi za EuroBlic.

Ona je ispričala da, prije nego što je predala zahtjev koji je dospio u javnost, prvo se za pomoć obraćala Fondu zdravstvenog osiguranja RS-a, sa zahtjevom da joj pokrije troškove liječenja kičme, koje je predložio ljekar specijalista.

Zajednička komisija za administrativne poslove Parlamentarne skupštine BiH razmatrala je jučer njen zahtjev, ali donošenje odluka o odobravanju skoro 3.000 maraka za liječenje u Banji Koviljača odgođeno je za narednu sjednicu.

"Rješavajući po zahtjevu osigurane osobe, na osnovu priložene medicinske dokumentacije, Komisija za upućivanje na liječenje izvan RS-a, na sjednici održanoj 8. januara 2018. godine utvrdila je da ne postoje uslovi za upućivanje osiguranog lica na medicinsku rehabilitaciju u Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju Banja Koviljača iz razloga što Fond nema zaključen ugovor sa tom ustanovom", napisano je u Rješenju Fonda zdravstvenog osiguranja RS.

No, Milica Marković, očito, u drugu banju ne želi. A kada već entitet RS ne da novac, zatražila ga je od institucija države koju negira.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: