SNSD
128

Marković: Na sjednicu Parlamenta BiH nisam došla zbog zdravstvenih problema

Klix.ba
Milica Marković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Milica Marković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Na jučerašnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH nije se pojavila zastupnica SNSD-a Milica Marković. Kako nam je kazala, razlog nedolaska bio je isključivo zdravstvene prirode.

S obzirom na to da su je mnogi pohvalili kako je jedina iz Kluba zastupnika SNSD-a ostala dosljedna i nije došla na sjednicu, državnu zastupnicu smo pitali koji su razlozi njenog nedolaska.

"Ma nije to uopće razlog. Razlog su moji zdravstveni problemi. Imala sam povredu kičme prije tri-četiri dana pa sam morala ići na preglede. Tako da zbog zdravstvenih razloga nisam mogla prisustvovati", rekla je Marković.

Istakla je da je o svemu obavijestila i Klub zastupnika SNSD-a i Sekretarijat Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Podsjećamo, zastupnici SNSD-a od ranije bojkotuju rad Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zbog toga što njime predsjedava Šefik Džaferović.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik tvrdio je kako njegovi zastupnici neće doći na sjednicu Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH o povećanju akciza, ali su se oni ipak pojavili.

Ulazak SNSD-ovih zastupnika u salu Zastupničkog doma izazvao je podsmijeh drugi parlamentaraca, a zastupnik SDP-a BiH Saša Magazinović poželio je dobrodošlicu zastupnicima SNSD-a ističući kako u Parlamentarnoj skupštini BiH ništa nije bilo isto bez njih, odnosno da je bilo manje konflikata i da su rasprave bile kraće.