{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Marković i Dervoz na zasjedanju u Strazburu

F
1.10.2012. u 08:07
0
5
Marković i Dervoz na zasjedanju u Strazburu
0
Marković i Dervoz na zasjedanju u Strazburu
Stalno izaslanstvo Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koje čine Milica Marković i Ismeta Dervoz, učestvovat će na četvrtom dijelu redovnog zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope (PSVE), koje će biti održano od 1. do 5. oktobra u Strazburu.
Na početku zasjedanja bit će obavljene promjene u članstvima odbora Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope i rasprava o njihovim aktivnostima u proteklom razdoblju.

Također, razgovarat će i o aktuelnim pitanjima o "slučaju Safarov“ i "Evropskom odgovoru na humanitarnu krizu u Siriji".

Kako je najavljeno iz PSBiH, drugog dana će se razgovarati o poštivanju obaveza i angažmanu Ruske Federacije, najboljim praksama za promovisanje jednakosti spolova u političkim strankama, te će biti prezentovano saopćenje Odbora ministara PSVE-a.

Teme trećeg dana održavanja četvrtog dijela redovnog zasjedanja su: "Aktivnosti Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) u 2011. i 2012. godini", "Definisanje pojma politički zatvorenik" i "Ljudska prava i vanjska politika".

Pretposljednjeg dana sudionici će razmijeniti mišljenja o temama: "Pravila ponašanja članova PSVE-a: dobra praksa ili osnovna dužnost" i "Pravo na slobodu izbora obrazovanja u Evropi", a posljednjeg dana zasjedanja razgovarat će se o temama: "Vraćanje socijalnoj pravdi uvođenjem poreza na financijske transakcije", "Konsolidacija i međunarodna otvorenost Evropskog područja visokog obrazovanja" i "Upravljanje institucijama visokog obrazovanja u Evropskom području visokog obrazovanja".

Također, tokom četvrtog dijela redovnog zasjedanja PSVE-a planirano je i da se obavi izbor sudija Evropskog suda za ljudska prava i to iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Moldavije i Ruske Federacije, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: