{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Marković: Gašijeva posjeta BiH bi mogla biti problem

S
22.9.2011. u 18:16
0
15
Marković: Gašijeva posjeta BiH bi mogla biti problem
0
Marković: Gašijeva posjeta BiH bi mogla biti problem
Ibrahim Gaši
Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milica Marković izjavila je da bi posjeta zamjenika ministra inostranih poslova Kosova Ibrahima Gašija Bosni i Hercegovini mogla biti problem za BiH ako je Gaši došao na poziv nekog od domaćih zvaničnika, s obzirom da BiH nije priznala Kosovo.
Markovićeva smatra mogućim da je u pripremi posjete posredovala Ambasada Albanije u BiH, kao i neki bošnjački političari i visoki funckioneri.

Navodeći da su na jednoj od prošlih sjednica Predstavničkog doma poslanici SDA postavili pitanje šta će BiH preduzeti u vezi sa protokom robe sa Kosovom, s obzirom na štetu od uvođenja carina i posebnih poreza prema BiH, Markovićeva je naglasila da je za poslanike iz Republike Srpske to bespredmetna priča i da su za njih, dok je Kosovo sporno za Srbiju, relevantni stavovi državnika i predstavnika Srbije.

Mediji su juče javili da je zamjenik ministra spoljnih poslova Kosova Ibrahim Gaši nezvanično posjetio BiH, uz pomoć albanskog ambasadora u Sarajevu Flamura Gašija, kako bi lobirao za priznanje kosovskih dokumenata, što bi u potpunosti omogućilo poštovanje recipročnih trgovinskih mjera Kosova i BiH.

On se, navodno, iza zatvorenih vrata susreo sa bošnjačkim i hrvatskim visokim zvaničnicima, ministrom bezbjednosti BiH Sadikom Ahmetovićem, načelnikom Opštine Stari Grad Sarajevo Ibrahimom Hadžibajrićem, te posjetio Institut za izučavanje ratnih zločina i Privrednu komoru Federacije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: