{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Markes uručio akreditive Radmanoviću

F
FENA
26.2.2009. u 13:57
0
0
Markes uručio akreditive Radmanoviću
0
Markes uručio akreditive Radmanoviću
Douglas Frederick Lawrence Markes, ambasador Novog Zelanda sa sjedištem u Rimu za BiH, uručio je akreditive predsjedavajućem Predsjedništva BiH Nebojši Radmanoviću.
Radmanović je tokom susreta s novozelandskim ambasadorom izrazio zahvalnost ovoj zemlji na dosadašnjoj podršci BiH, posebno na njezinome aktivnom sudjelovanju u snagama Evropske unije u BiH. Ulazak u Evropsku uniju i NATO je cilj BiH, naglasio je predsjedavajući Radmanović.

Kazao je da je budućnost Bosne i Hercegovine u ujedinjenoj Evropi te da BiH daje svoj doprinos da se taj proces što prije ostvari, saopćeno je u četvrtak iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Ambasador Markes je kazao da se vlada Novoga Zelanda nada unapređivanju bilateralnih odnosa, a posebice u politici, ekonomiji i kulturi te da, i pored geografske udaljenosti, jer Novi Zeland pridaje veliku važnost održavanju dobrih odnosa s Evropom.

Po riječima ambasadora Markesa, Novi Zeland želi da Bosna i Hercegovina uspije u nastojanju da postane članica Evropske unije te da se ispune svi uvjeti koji će do toga članstva i dovesti.

Kazao je i da su ponosni na svu pomoć koju pružaju Novozelanđani, poput Petera Nicholla, bivšeg guvernera Centralne banke BiH, u razvoju institucija Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: