BiH
9

Marka na marku: Građani Goražda i općina zajedno realizuju projekte

Piše: E. A.
U pet mjesnih zajednica općine Goražde biće asfaltirane putne komunikacije u čijem sufinansiranju kroz projekat "Marka na marku“ učestvuju i građani. Riječ je o šest projekata čija je ukupna vrijednost 43.833 KM, a ugovori su potpisnai danas u zgradi općine Goražde sa firmom Goraždeputevi.

Tako će uskoro biti asfaltiran dio ulica Hasiba Mirvića i Edina Plakala u MZ Goražde I, ulice Ibrahima Popovića u MZ Goražde III, a slijedi i asfaltiranje prilaznog puta u naselju Lastavice u MZ Vitkovići, kao i asfaltiranje dionica puta u naselju Kućine u MZ Osanica te puta prema naselju Bijeli put u MZ Mravinjac.

"Budžetom su predviđena određena sredstva za projekat 'Marka na marku' što se pokazalo opravdanim jer svake godine imamo sve više zahtjeva. Ovo je još jedan način saradnje između građana, savjeta mjesnih zajednica i općine da zajedno realizujemo projekte“, izjavio je Muhamed Ramović, načelnik općine Goražde, najavljujujući da će naredne godine sredstva u budžetu biti i veća za ovaj projekat.

Da je riječ o efikasnom projektu potvrđuju i u Mjesnim zajednicama.

"Ovo je jedina mogućnost da građani riješe svoje probleme i uljepšaju svoje ulice. Apelujem na sve građane da uzmu učešće u ovom Projektu, jer je ovo jedina mogućnost da riješe prilaze kućama, asfaltiraju ulice, sokake i ostalo“, kaže Esad Šubo, predsjednik MZ Goražde III.

Najviše sredstava, oko 30 000 KM uloženo je u Osanici.

"Ovo što radi općina je zaista od velike pomoći prije svega za građane desne obale rijeke Drine, gdje se i nalazi povratničko naselje Kućine. Prošle godine smo krenuli sa asfaltiranjem od Ljukovog dola, a ove godine ćemo krenuti od naselja Kućine“, dodaje Almir Rašidović, predsjednik MZ Osanica.