Profesorica s Ekonomije
372

Marjanović najavio novu ministricu za visoko obrazovanje u Kantonu Sarajevo

A. B.
Melika Husić-Mehmedović je redovna profesorica na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu (Foto: Facebook)
Melika Husić-Mehmedović je redovna profesorica na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu (Foto: Facebook)
Melika Husić-Mehmedović, redovna profesorica s katedre Marketinga na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, mogla bi biti nova ministrica za visoko obrazovanje u Kantonu Sarajevo u novom sazivu Kantonalne vlade.

Naznake za to je dao samostalni skupštinski zastupnik Damir Marjanović na svom Facebook profilu, koji je uz fotografiju s profesoricom Husić-Mehmedović napisao zbog čega bi ona bila dobar izbor za ministricu.

[FBPOST]https://www.facebook.com/marjanovd/photos/a.214225678739886/1846950815467356/[/FBPOST]

"Prava sreća je upoznati ljude koji znaju, mogu i hoće. Siguran sam da će prof. dr. Melika Husić-Mehmedović biti ona iskra znanja, energije i profesionalnosti koju tako dugo čekamo. Iza ove osobe stoji njena naučna i akademska biografija, i kolege koje vjeruju u nju i znaju da nas upravo Profesorica (s velikim P) može uvesti u treću deceniju 21. vijeka, onako kako naši mladi, naša nauka i naše visoko obrazovanje uistinu zaslužuju! Idemo dalje, Melika! Zajedno", napisao je Marjanović.

Podsjećamo da je Damir Marjanović, nezavisni zastupnik u Skupštini KS, ranije kao novinu najavio formiranje dva ministarstva. Prvo će obuhvatati predškolsko, osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje, a drugo nauku i visoko obrazovanje.

S novim ministarstvom neće se povećati administracija, kao ni broj ministarstava, jer će druga dva ministarstva biti spojena u jedno. Kao novost je spomenuo i formiranje instituta za preduniverzitetsko obrazovanje.