I on skeptičan
4

Marjanović: Imam nagovještaj da nova skupštinska većina neće doći na sjednicu

E. Sk.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Samostalni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Marjanović poručio je danas da neće doći do sutrašnje sjednice na kojoj se treba riješiti pitanje privremenog finansiranja.
"Imali smo dobre sastanke jučer, imali smo dobre sastanke danas. Nažalost, mogu reći da koliko mi se čini, sutra sjednica na kojoj će biti riješen problem privremenog finansiranja se neće desiti. Imamo takav nagovještaj da nova skupštinska većina neće doći na tu sjednicu", kazao je Marjanović.

Njegova i intencija Damira Nikšića bila je, kaže, da kao samostalni, nezavisni zastupnici pokušaju obezbjediti uvjete da se sutra održi sjednica.

"Sve što smo željeli bilo je da se na svaki mogući način riješi dilema o tome da neće biti blokade KS. Kao ohrabrenje mogu reći da su kolege iz tih stranaka odlučile nastaviti pričati o toj temi, ali nažalost, ono što su dva Damira u ovom momentu smislila, nije moglo da se desi", smatra Marjanović.

Nije želio komentirati mišljenje kolega iz drugih stranaka.

"Neću ulaziti u to i prejudicirati o tome šta će reći kolege iz SDA, Naroda i pravde ili druge stranke. Ono što smo mi na neki način sugerirali jeste da se sutra desi sjednica za privremeno finansiranje ili sjednica na kojoj bi bilo potvrđeno da gospodin Mirza Čelik izabran za rukovodeće tijelo skupštine i nakon toga je trebalo da se zakaže termin sjednice za izglasavanje eventualnog nepovjerenja trenutne Vlade. Međutim, iz nekih razloga, nijedna strana nije mogla da usaglase to", konstatovao je Marjanović.