|

Marjanović i Nikšić inicirali sastanak sa dvije "zaraćene" strane: Dogovor je moguć

Marjanović i Nikšić inicirali sastanak sa dvije "zaraćene" strane: Dogovor je moguć
49
D. Be.
14.1.2020. u 17:37
64
komentara
49

dijeljenja
Marjanović i Nikšić inicirali sastanak sa dvije "zaraćene" strane: Dogovor je moguć Foto: H. M./Klix.ba
Samostalni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Marjanović smatra da se Kanton Sarajevo nalazi pred blokadom te da je zbog toga sa kolegom Damirom Nikšićem inicirao sastanak prije Skupštine koja će biti održana 16. januara.
"Kanton Sarajevo se nalazi pred blokadom. Neko će reći da je to nečiji smišljen politički potez, a neko će reći da je to zbog nepoštivanja procedura i nepoznavanja zakona", kazao je na početku,

Marjanović smatrad da običnom građaninu to u biti nije niti bitno, no bitno mu je da se stvore uvjeti u kojima će plate dolaziti na vrijeme, u kojima će socijalna davanja biti redovno isplaćivana, u kojima neće doći u pitanje funkcioniranje zdravstvenoga sistema, u kojima neće doći u pitanje realizacija započetih projekata, u kojima neće biti ugrožena njegova osnovna i ljudska prava.

"Bližimo se polovini mjeseca januara i sada, ako se nešto ne poduzme, sve ovo nabrojano bi od februara moglo biti ugroženo i Kanton Sarajevo bi se i stvarno mogao naći u blokadi. Onda neće biti bitno ko je u pravu, a ko ne. Onda će građani mirne duše moći da kažu da se taoci političkih prepucavanja i borbe za vlast. Ipak, šanse da se takvo što izbjegne postoje i mi nemamo pravo da ih ne pokušamo iskoristiti, pa iako ispali i navini i politički nedorasli", dodao je.

Stoga su dva nezavisna ili samostalna zastupnika Damira (Nikšić i Marjanović) u Skupštini KS danas inicirala dva odvojena sastanka sa predstavnicima vodećih stranaka dvije četvorke. U tim odvojenim sastancima se dalo naslutiti, smatra Marjanović, da je dogovor moguć.

"Shodno tome zakazan je zajednički sastanak koji će se održati prije tog famoznog 16. januara, i na njemu ćemo vidjeti da li je naš današnji optimizam ujedno i opravdan. Nadamo se da će razum i odgovornost za građane biti ti koji će prevagnuti na političkom tasu, te da ćemo ipak tog 16. januara u skupštinskoj sali donijeti odluke koje će spriječiti blokadu glavnog grada. Čini se da nam tako malo treba da se to desi", poručio je.
Prijavi grešku


Komentari (64)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...