Odluku potpisao Čelik
333

Mario Nenadić zvanično predložen za premijera Kantona Sarajevo

I. Č.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Novoimenovani predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik donio je odluku o imenovanju Marija Nenadića kao kandidata za mjesto premijera Kantona Sarajevo, potvrđeno je za Klix.ba.
"Imenuje se Mario Nenadić za kandidata za premijera Kantona Sarajevo. Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u Službenim novinama Kantona Sarajevo", stoji u odluci koju je potpisao Mirza Čelik.

Odluka je donesena nakon što je šest klubova zastupnika koji čine novu skupštinsku većinu u Kantonu Sarajevo dostavilo predsjedavajućem Mirzi Čeliku prijedlog kandidata za premijera Kantona Marija Nenadića.

Prijedlog su, na osnovu člana 203 Poslovnika o radu Skupštine KS, dostavili klubovi zastupnika SDA, SDA 2 - samostalni, SDA 2 - BOSS, SDA žene - nezavisni, DF-a i SBB-a.

Odluka je potpisana nakon što je danas ostavku na mjesto premijera podnio Edin Forto iz NS-a. Ostavkom premijera je automatski došlo do pada cijele Vlade KS.

Podsjećamo, Mirza Čelik je jutros na prijedlog dopredsjedavajuće Smiljane Viteškić imenovan za novog predsjedavajućeg Skupštine KS. Dopredsjedavajući će biti Smiljana Viteškić, Vibor Handžić i Danijela Kristić.