Policija čuva Jašarevića u bolnici
0

Marindvor deblokiran, istraga nastavljena

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Nakon terorističkog napada na Američku ambasadu u Sarajevu, koji se dogodio u popodnevnim satima petka, naselje Marindvor je deblokirano i saobraćaj normaliziran nešto iza 21 sat, potvrđeno je za Sarajevo-x.com u MUP-u Kantona Sarajevo.

Kako je istaknuto na pres-konferenciji nakon vanredne sjednice u Predsjedništvu BiH, poduzimaju se sve radnje u rasvjetljavanju svih okolnosti ovog terorističkog akta, a u narednim će danima biti pojačane mjere sigurnosti.

Državni tužitelj koji vodi istragu Dubravko Čampara je istakao kako je istraga opsežna zbog čega je policija nastojala čim prije obaviti sve uviđajne radnje na cesti kako bi saobraćaj što prije mogao biti normaliziran. Međutim, uviđaj oko ceste u naselju Marindvor će biti nastavljen.

Prema nezvaničnim inoformacijama, kod hotela Holiday Inn uhapšene su dvije osobe, ali se one ne dovode u vezu sa Jašarevićem. Također, Jašarević će tokom noći biti zadržan u bolnici Koševo, a u njegovu sobu su nešto prije 22 sata ušli i policijski istražitelji, saznaje Sarajevo-x.com. Ispred njegove bolničke sobe su službenici policije. Očekuje se, kako saznaje naš portal, da ga tokom noći posjeti i državni tužitelj Čampara.