Zastupnica u Skupštini KS
136

Marijela Hašimbegović: Da su zatražili dokumente vidjeli bi da nisam u sukobu interesa

V. K.
Marijela Hašimbegović tokom preuzimanja mandata u Skupštini KS (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Marijela Hašimbegović tokom preuzimanja mandata u Skupštini KS (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ured za borbu protiv korupcije Kantona Sarajevo je danas pokrenuo postupak utvrđivanja sukoba interesa protiv 13 osoba, a među njima se našlo i ime zastupnice Marijele Hašimbegović (DF).
Povodom ove informacije, zastupnica Hašimbegović uputila je demant te je navela kako je blagovremeno predala zahtjev CIK-u za prestanak prethodnih mandata.

"Naime ja sam blagovremeno predala zahtjev za utvrđivanje prestanka mandata u Općinskom vijeću Novo Sarajevo i Gradskom vijeću Grada Sarajeva Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine i zaprimila sam Odluke CIK-a koje potvrđuju prestanak mandata u Općini Novo Sarajevo i u Gradskom vijeću. Također, Rješenjem od 22 .11. nisam uposlenik JU Narodno pozorište i samim tim ne obavljam funkciju rukovodioca tehničke službe. Svoj rad sam profesionalizirala u Skupštini Kantona Sarajevo kao zastupnica", rekla je Hašimbegović.

S obzirom na cjelokupnu situaciju, zastupnica u Skupštini KS naglasila je kako sumnja u ozbiljan pristup cijelom procesu utvrđivanja sukoba interesa.

"Bez da dovodim u pitanje novi Zakon o prevenciji i suzbijanju korupcije u Kantonu Sarajevo i njegovu koliziju sa Zakonom o sukobu interesa u organima vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine, gdje se ista stvar na različite načine tretira i tumači, sumnju u ozbiljan pristup svemu daje mi moje ime kao nekog kod koga je utvrđena sumnja na sukob interesa. Bilo je dovoljno zatražiti dokumente koji potvrđuju navedeno", zaključila je zastupnica Marijela Hašimbegović.