{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Marić: Turistima interesantne neuobičajene destinacije

F
29.3.2012. u 15:15
0
0
Marić: Turistima interesantne neuobičajene destinacije
0
Marić: Turistima interesantne neuobičajene destinacije
Sarajevo
Bosna i Hercegovina je zemlja s velikim turističkim potencijalom, a najnovija istraživanja pokazuju da su stranim turistima posebno interesantne neistražene i neuobičajene destinacije. Tu je nova šansa za razvoj bh. turizma, ali svakako prethodno bi trebalo poraditi na unapređenju turističke ponude.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Ovo je danas istaknula predstavnica Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) Adrijana Marić tokom prezentacije "Investicijski potencijali sektora turizma u BiH", održane u sarajevskom centru "Skenderija"u sklopu manifestacije "Dani turizma".

Marić je kazala da je potvrda tomu i to što je čuveni magazin "National Geographic" uvrstio Bosnu i Hercegovinu u svoje ”Najbolje avanturističke destinacije za 2012. godinu", preporučujući brdski biciklizam.

Grad Sarajevo je drugi put predstavljen i u prestižnoj publikaciji "City Leaders" za 2012. godinu koju izdaju organizacije PropertyEU i MIPIM Worlda koje djeluju na globalnom nivou sa svrhom razvoja tržišta nekretnina i razvoja glavne baze podataka za investitore širom svijeta.

Marić je kazala da su ocjene FIPA-e, između ostalog, da se u BiH što prije mora izgraditi još novih turističkih kapaciteta i poboljšati usluga u postojećim, izvršiti privatizacija hotela koji su u državnom vlasništvu, a nisu prosperirali, te izvršiti komercijalizacija parkova prirode.

U BiH su, kako je istaknula Marić, perspektivni zimski, planinski, vjerski, banjski, avanturistički, sportski, pa i primorski turizam, s obzirom na to da imamo 24 km Jadranske obale.

U izlaganju podsjetila je da u BiH strani i domaći turisti, u zavisnosti od vrste turizma, mogu uživati u više od 60 km skijaških staza, nacionalnim parkovima i parkovima prirode, brojnim planinama, bogatom kulturnom naslijeđu, u 15 banjskih lječilišta s termalnim izvorima, te drugim blagodetima koje ova zemlja ima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: