"Zamjena" Komšiću
612

Marić: Denis Bećirović je osvježenje i novo lice koje ima velike šanse da pridobije birače

Piše: M. N.
Ivana Marić
Ivana Marić
Politička analitičarka Ivana Marić kazala je kako smatra da Denis Bećirović ima velike šanse da pridobije birače ljevice, centra i određenog broja birača koji se na izborima vode tradicijom. Istakla je kako će on biti osvježenje koje traže građani BiH jer je u dosadašnjem radu pokazao da zna raditi svoj posao.

"Mislim da je SDP dovoljno ojačao od zadnjih izbora kada su ih građani kaznili, tako da imaju mogućnost da postave svog kandidata, a da ne moraju da podrže Željka Komšića koji je samoinicijativno postavio svoju kandidaturu. Mislim da ne trebaju nasjedati na njihovu zamku i da SDP treba kao najjača stranka ljevice postaviti svog kandidata", rekla je Marić.

Smatra da, iako je Denis Bećirović dugo u politici, mnogi ga još ne poznaju i u njemu vide novo lice i osvježenje, te da bi mogao biti dobra zamjena Željku Komšiću koji, kaže Marić, nije pokazao da stoji iza onoga što je pričao.

"Vjerujem da Bećirović ima velike šanse da pridobije birače ne samo ljevice, već centra i određenog broja birača koji se pri izborima vode tradicijom. On je jučer naglasio da ne želi biti kandidat samo jedne stranke. Vjerujem da će to biti neko osvježenje koje će privući možda i određeni broj apstinenata da glasaju jer to je ono što tražimo-nova lica koja mogu nešto postići i koja su u dosadašnjem radu pokazali da znaju raditi i da im se isplati dati priliku. Komšiću smo dali priliku, nije se pokazao, vrijeme je da neko drugi to bude", kazala je Marić.

Podsjetimo, Denis Bećirović objavio je sinoć kako će prihvatiti da bude jedan od kandidata svoje stranke za Predsjedništvo BiH.