{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Manje novca za rad u komisijama

F
6.2.2009. u 16:48
0
1
Manje novca za rad u komisijama
0
Manje novca za rad u komisijama
Vlada Kantona Sarajevo donijela je, na trećoj sjednici, novu Odluku o načinu obrazovanja i utvrđivanja visine naknada za rad radnih tijela koje obrazuje Vlada KS-a i rukovodioci kantonalnih organa državne službe, saopćila je Pres služba KS.
Za učešće u radu komisija njenim članovima po novoj Odluci pripada mjesečna naknada najviše u visini do 50 posto iznosa prosječne mjesečne neto plaće po zaposlenom u Federaciji BiH za protekli mjesec.

Po prošloj Odluci taj iznos mogao je biti do pune prosječne neto plaće u Kantonu Sarajevo za protekli mjesec u odnosu na mjesec za koji se vrši obračun naknade.

Vlada KS-a utvrdila je Odluke o izmjenama Odluke o uvrđivanju platnih razreda i koeficijenata za plaće rukovodećih i ostalih državnih službenika u kantonalnim organima državne službe kao i Odluku o izmjenama Odluke o utvrđivanju platnih razreda i koeficijenata za plaće namještenika u organima državne službe.

Vlada KS odobrila je Ministarstvu obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo 5.000 KM za podršku i pomoć radu Fondacije "Denis Mrnjavac - Katolički školski centar".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: