Vlada KS
0

Manje novca za rad u komisijama

FENA
Vlada Kantona Sarajevo donijela je, na trećoj sjednici, novu Odluku o načinu obrazovanja i utvrđivanja visine naknada za rad radnih tijela koje obrazuje Vlada KS-a i rukovodioci kantonalnih organa državne službe, saopćila je Pres služba KS.

Za učešće u radu komisija njenim članovima po novoj Odluci pripada mjesečna naknada najviše u visini do 50 posto iznosa prosječne mjesečne neto plaće po zaposlenom u Federaciji BiH za protekli mjesec.

Po prošloj Odluci taj iznos mogao je biti do pune prosječne neto plaće u Kantonu Sarajevo za protekli mjesec u odnosu na mjesec za koji se vrši obračun naknade.

Vlada KS-a utvrdila je Odluke o izmjenama Odluke o uvrđivanju platnih razreda i koeficijenata za plaće rukovodećih i ostalih državnih službenika u kantonalnim organima državne službe kao i Odluku o izmjenama Odluke o utvrđivanju platnih razreda i koeficijenata za plaće namještenika u organima državne službe.

Vlada KS odobrila je Ministarstvu obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo 5.000 KM za podršku i pomoć radu Fondacije "Denis Mrnjavac - Katolički školski centar".