BiH
22

Manja grupa građana iz Zenice i Sarajeva protestuje ispred Predsjedništva BiH

Piše: E. G.
Foto: Klix.ba/Arhiv
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Grupa od pedesetak građana i danas se okupila na protestima u Sarajevu ispred Predsjedništva BiH. Među njima je nekoliko plenumaša iz Zenice i manji broj građana Sarajeva.

Građani, između ostalog, traže i odlazak aktuelne Vlade Federacije BiH te ispunjenje preostalih, od ranije poznatih, zahtjeva plenuma.

Meliha Bajramović iz Plenuma Zeničko-dobojskog kantona za Klix.ba je kazala da je grupa Zeničana na protestu ispred Predsjedništva zajedno sa grupom Sarajlija koji protestuju svaki dan.

"Dajemo njima podršku u borbi za njihova prava. Što se tiče nas kao grupe iz Zenice, nemamo nikakvih problema mađu nama, ali izgleda da neki plenumaši na koje smo se oslonili širom Federacije nisu baš ispunili svoju riječ. Razočarani smo policijom u Sarajevu, ne pojedinačnim policajcima, već MUP-om, ali većina nas iz grupe koja je jučer bila okružena policijom smo ponosni da smo bili dio toga, a ne dio one grupe ignorantnih građana. Oni su čak i napadali grupu koja je protestovala", negodovala je Bajramović.

Ispred Predsjedništva je grupa od 12 Zeničana, ali osim još nekoliko Sarajlija, nema građana iz drugih bh. gradova.

"Vjerovatno ćemo danas ostati u Sarajevu, a onda ćemo dalje praviti planove sa drugim plenumima iz drugih gradova. Imali smo neke planove, ali sada nismo sigurni možemo li se osloniti na te ljude. Uglavnom, mi nećemo odustati, sada je samo stvar u tome koji ćemo način borbe izabrati", kazala je Bajramović.