{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Manipulacija ugroženošću i vanrednim stanjem u Doboju

F
2.10.2008. u 11:15
0
3
Manipulacija ugroženošću i vanrednim stanjem u Doboju
0
Manipulacija ugroženošću i vanrednim stanjem u Doboju
Centar za humanu politiku saopćio je da jučerašnji nerad općinske administrativne službe nije spriječen ili onemogućen od policije, već je insceniran i ranije pripremljen kao dio kampanje vanrednog stanja, stvaranja privida predizborne neregularnosti i ugroženosti lokalne vlasti ili jednog od učesnika izbornog procesa od policije i Vlade RS-a.
-Odustajanje od predizbornih skupova političkih stranaka koje imaju isključivo ili dominantno bošnjačko biračko tijelo zbog "straha od policije RS-a“, dio je manipulacije kojom se treba poslati poruka o ugroženosti Bošnjaka u Doboju od entitetske vlasti i dati podrška sadašnjem načelniku Općine Doboj, navodi ova organizacija u saopćenju za javnost.

Načelnik Općine ljude koji rade predizbornu kampanju za jednog od učesnika u izbornom procesu, naziva "plaćenicima iz Srbije“, također je dio opasne manipulacije, dodaju u Centru.

-Prava je istina, koju načelnik opštine neće da kaže, da je on u ratu, kao policijski funkcioner, s plaćenicima iz Srbije organizovao progon, pljačku, pritvaranja, mučenja i ubistva nesrpskog stanovništva i rušenje džamija i katoličke crkve u Doboju, tvrde u Centru za humanu politiku.

Također, navode da se načelnik Općine i predsjednik njegove stranke nalaze na čelu grupe koja se organizirano bavi podmićivanjem birača i drugim nezakonitostima zbog čega je ugrožena regularnost izbora u Doboju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: