Dom mladih Sarajevo
0

Manifestacija "Znanjem u budućnost 2009"

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke danas će u Domu mladih Skenderija u Sarajevu biti upriličena manifestacija "Znanjem u budućnost 2009" na kojoj će biti dodijeljena priznanja za 80 najboljih studenata u Federaciji BiH u 2008. godini.

Pored priznanja za izuzetan uspjeh i prepoznatljive rezultate tokom studiranja, za 80 najboljih studenata, koje su predložile visokoškolske ustanove u Federaciji BiH, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke je osiguralo i stipendije u iznosu od 2.000 KM.

Na manifestaciji će biti dodijeljena priznanja, plakete - zahvale studentskim organizacijama i časopisima koji su ostvarili saradnju s Federalnim ministarstvom obrazovanja i nauke, te predstavnicima međunarodnih organizacija za uspješnu saradnju u realizaciji međunarodne studentske i akademske razmjene i podršku reformi visokog obrazovanja u Federaciji BiH.

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke u protekle dvije godine za poboljšanje studentskog standarda u Federaciji BiH osiguralo je 3,5 miliona KM, dok je za unapređenje visokog obrazovanja i nauke izdvojeno sedam miliona KM, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.