{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Manifestacija "Srcem za piramide 2009"

S
30.3.2009. u 08:24
0
19
Manifestacija "Srcem za piramide 2009"
0
Manifestacija "Srcem za piramide 2009"
U Visokom će u subotu 18. aprila 2009. biti održana cjelodnevna kulturna manifestacija "Srcem za piramide 2009", a povodom otvaranja Četvrte arheološke sezone istraživanja Bosanske doline piramida, javljaju iz Press službe Fondacije.
U 12.00 sati u velikoj sali Općine Visoko bit će održana konferencija za medije na kojoj će biti saopšteni rezultati radiokarbonskog datiranja stalagmita i stalaktita iz podzemnog kompleksa tunela "Ravne" koji se pruža ispod piramida. Također, bit će prezentirani rezultati laboratorijskih ispitivanja uzoraka kamenih blokova s Bosanske piramide Sunca.

Fondacija će za obilazak posjetiocima urediti prilaz i pripremiti arheološke sonde na Bosanskim piramidama Sunca i Mjeseca, kamene građevine u Vratnici i mrežu prahistorijskih podzemnih tunela "Ravne" i "KTK".

Nevladine organizacije iz Visokog će organizirati cjelodnevni kulturni program koji uključuje muzički koncert, nastup ritmičkih gimnastičarki i modnu reviju, smotru KUD-ova i avio-modelara, spuštanje paraglajdera s vrha Bosanske piramide Sunca, kretanje planinara maršutom koja dotiče sve piramide, rafting na rijeci Fojnici, takmičenje ribolovaca te posjete izviđača, bajkera, udruženja žena i brojnih drugih organizacija iz BiH i regiona.

Organizatori manifestacije su Općina Visoko, nevladin sektor iz Visokog, mediji iz Visokog i Fondacija "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: