{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Manifestacija 100 godina od rođenja akademika Ismeta Mujezinovića

F
21.11.2007. u 19:01
0
0
Manifestacija 100 godina od rođenja akademika Ismeta Mujezinovića
0
Manifestacija 100 godina od rođenja akademika Ismeta Mujezinovića
Međunarodna galerija portreta i Općina Tuzla u periodu od 1. do 3. decembra organiziraju manifestaciju Stotinu godina od rođenja akademika Ismeta Mujezinovića, kao spomen na ovog velikog slikara koji je rođen u Tuzli, gdje je stvarao svoja najveća djela.
U subotu, 1. decembra, bit će upriličena Svečana akademija sa početkom u 19.00 sati u velikoj Sali Bosanskog kulturnog centra Tuzla.

Kako je planirano na svečanoj akademiji posvećenoj akademiku Ismetu Mujezinoviću obratit će se gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, te Oskar Danon, istaknuti kompozitor i dirigent koji je veliki dio svoje karijere, kao i angažman vezao za Bosnu i Hercegovinu.

Nakon toga nastupit će Sarajevska filharmonija.

Drugog i trećeg decembra posjetitelji će moći pogledati izložbu Ismet i njegovi đaci, kao i Lik Ismeta Mujezinovića u djelima likovnih umjetnika u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla i Međunarodnom ateljeu Ismet Mujezinović sa početkom u 19.00 sati.

Također, 2. decembra bit će otvorena druga stalna postavka djela Ismeta Mujezinovića. Prisustvo ovoj manifestaciji već su potvrdili brojni gosti iz svijeta umjetnosti i kulture iz cijeloga Regiona.

Učešće u obilježavanju 100-godišnjice rođenja velikog bosanskohercegovačkog slikara uzele su osnovne i srednje škole iz Tuzle.

Pokrovitelj manifestacije je Kabinet gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića.

Svi građani su pozvani da budu gosti Manifestacije i domaćini brojnim gostima, saopćeno je iz BMG Bosanske medijske grupe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: