BiH
0

Mamić: U HBK nema dovoljno doza besplatnog cjepiva protiv gripe

FENA
Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Hercegbosanske županije Diana Mamić kazala je da je iz proračuna te županije izdvojeno 10 tisuća maraka za nabavku cjepiva protiv gripe, a što je bilo dovoljno za 500 doza cjepiva.

Po njezinim riječima, jedan dio već prijavljenih građana neće moći dobiti besplatno cjepivo jer će Zavod imati na raspolaganju samo 150 doza cjepiva, a prijavljeno je preko 250 građana.

Mamić je kazala da su besplatne doze cjepiva namijenjene kroničnim bolesnicima, umirovljenicima i socijalno ugroženim osobama, a određeni broj doza rezerviran je i za posebnu skupinu teško oboljelih osoba.

Besplatno cjepivo protiv gripe počinje se dijeliti danas određenoj kategoriji građana, a raspodjelom nabavljenih doza dom zdravlja Tomislavgrad dobit će 160, Drvar 70, Glamoč 30, Kupres 20 i Bosansko Grahovo 15 doza.

Kako količina besplatnih doza cjepiva neće biti dovoljna za ugrožene kategorije stanovništva, mnogi će morati nabaviti cjepivo protiv gripe po cijeni od 25 KM, kazala je ravnateljica Mamić.