{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mamberti: BiH ima podršku Svete Stolice

F
FENA
28.4.2008. u 17:15
0
0
Mamberti: BiH ima podršku Svete Stolice
0
Mamberti: BiH ima podršku Svete Stolice
Sveta Stolica će i dalje podržavati BiH u njenom nastojanju da unaprijedi poštivanje univerzalnih ljudskih parava, a posebno prava na vjerske slobode i prava izbjeglica, kazao je sekretar za odnose sa državama Svete Stolice Joseph Mamberti tokom današnjeg razgovora u Sarajevu s ministrom za ljudska prava i izbjeglice BiH Safetom Halilovićem.
Mamberti je istakao da će i dalje pružati podršku aktivnostima Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH orjentiranim na poboljšavanje kulture ljudskih prava i osiguranja harmoničnih uvjeta vjerskim zajednicama koje djeluju za dobrobit svih.

Posebna pažnja tokom razgovora posvećena je Ugovoru između BiH i Svete Stolice, koji je ratificiran u oktobru prošle godine. Sagovornici su suglasni da je potrebno formirati mješovitu komisiju koja bi identificirala probleme i predložila načine i tehnike provedbe odredbi Ugovora.

Ministar Halilović je upoznao visokog zvaničnika Svete Stolice o stanju u oblasti ljudskih prava i posebno procesu povratka u BiH, saopćeno je iz kabineta ministra Halilovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: