MUP HNŽ
0

Maloljetnike maknuti s ulica nakon 23 sata

FENA
U akciji "Udar", koju je pokrenula policija Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) 7. novembra radi sprečavanja trgovine drogom i narušavanja javnog reda i mira, za sada je zabilježila nekoliko žalbi građana Mostara na buku i nepridržavanje radnog vremena kafe barova.

Potvrdio je to za Fenu glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Srećko Bošnjak, istakavši kako je akcija "Udar" fokusirana na maloljetničku delinkveniciju i zabranu njihovog kretanja bez nadzora roditelja ili staratelja nakon 23 sata.

Glasnogovornik dodaje kako se ova akcija provodi kontinuirano, nekad manjim, a nekad većim intenzitetom.

"Fokusirat ćemo se posebno na zabranu kretanja malodobnih osoba, koje često od 23 do 5 sati idu od jednog do drugog ugostiteljskoga objekta s bocom u ruci ili se jednostavno nađu na ulici bez roditeljskoga ili starateljskoga nadzora", kazao je Bošnjak, dodavši kako je znanstveno potvrđeno da takve osobe u većini slučajeva završe kao kradljivci, alkoholičari ili narkomani.

"Nakon privođenja malodobnika prvo ćemo obavijestiti roditelja i poslati pismenu opomenu, a ako se to ponovi, slijedi novčana kazna u iznosu od 200 do 400 maraka. Također, novčanom kaznom u iznosu od 500 do 800 maraka ili zatvorom do 40 dana bit će kažnjeni roditelji ili staratelji koji potiču dijete na vršenje takvoga kaznenog djela”, kazao je glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Srećko Bošnjak.