{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Maloljetnici koji su zapalili i ubili staricu na slobodi uz pojačan nadzor

O
6.5.2008. u 14:13
0
0
Maloljetnici koji su zapalili i ubili staricu na slobodi uz pojačan nadzor
0
Maloljetnici koji su zapalili i ubili staricu na slobodi uz pojačan nadzor
Sudija za maloljetnike sarajevskog Op­ćin­skog suda, po prijedlogu Kantonalnog tužilaštva, izrekao je odgojne mjere pojačanog nadzora organa socijalne zaštite Robertu M. (1993), Robertu H. (1992) i Jetonu O. (1993), koji su sredinom januara ispred haustora zgrade u naselju Hrasno ubili staricu Ljubicu Spasojević (72), piše Oslobođenje.
Općinski sud je, također, sa izrečenim mjerama maloljetnicima ukinuo pritvor u kojem su se nalazili od sredine januara.

Iz Kantonalnog tužilaštva su ranije pojasnili da su Robert M, Robert H. i Jeton O. mlađi od 16 godina, zbog čega im Sud ne može izreći zatvorske kazne. Odgojna mjera pojačanog nadzora organa socijalne zaštite prema maloljetnicima zatražena je i zbog toga što ne postoje vaspitne ustanove za smještaj maloljetnika. Robertu H. i Robertu M. je ovakva mjera izrečena zbog saučesništva u ubistvu starice, a Jetonu O. zbog podstrekavanja na zlo­čin. Oni su se prethodno dogovorili da zapale staricu, nakon čega su je sačekali ispred ulaza u zgradu u Ulici Azize Šaćirbegović, polili benzinom i zapalili, te pobjegli.

Spasojevićevoj je u pomoć pritekao kom­šija, koji je čuo vrisku, i skinuo joj od­je­ću koju je plamen već bio zahvatio, te pozvao policiju i hitnu pomoć. Starica je sa te­škim opekotinama prevezena u Klinički ce­ntar Koševo, gdje je preminula nekoliko dana nakon zločina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: