Nije im određen pritvor
133

Maloljetnici koji su pretukli bh. sportiste u Baru priznali krivicu, otkrili i razlog napada

M. G.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nakon što su četvorica maloljetnika koji se sumnjiče da su fizički napali dvojicu atletičara Atletskog kluba "Sarajevo", saslušani u prisustvu roditelja u Osnovnom državnom tužiteljstvu u Baru, tužitelj im nije odredio pritvor.

“Oni su priznali djelo i izrazili kajanje”, potvrđeno je Primorskom portalu u Okružnom državnom tužilaštvu (ODT) Bar.

Kako je navedeno, maloljetnici iz Bara istakli su da razlog napada nije na nacionalnoj osnovi. Naveli su da je incidentu prethodio verbalni sukob.

Policija je u redovnoj proceduri podnijela prijavu protiv dvojice petnaestogodišnjaka i dvojice sedamnaestogodišnjaka zbog napada na maloljetnike iz Sarajeva.

Tužilaštvo će prikupiti dokaze, a nakon saslušanja oštećenih, predmet će biti u redovnoj proceduri.

Povrijeđeni maloljetnici iz BiH su članovi AK "Sarajevo" i bili su u Baru na pripremama.

Policija je u roku od 24 sata rasvijetlila slučaj. Uhapšen je i peti akter, Baranin Božidar Kaluđerović (18) iz Bara, kojem je nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužiteljstvu u Baru određeno zadržavanje do 72 sata zbog kaznenog djela nasilničko ponašanje, a u vezi s fizičkim napadom na dvoje maloljetnika iz Sarajeva, u naselju Šušanj. Krivično djelo nije priznao.

Postupajući tužitelj donio je rješenje o zadržavanju do 72 sata, u kojem roku će Osnovnom sudu u Baru biti dostavljen prijedlog za određivanje pritvora, potvrđeno je u ODT Bar.