BiH
43

"Malo" ih je, ali su dobro raspoređeni: Još dvojica Ivankovića Lijanovića ulaze u politiku

Piše: E. G.
Jerko Ivanković Lijanović i Mladen Ivanković Lijanović (Foto: Klix.ba)
Jerko Ivanković Lijanović i Mladen Ivanković Lijanović (Foto: Klix.ba)
Narodna stranka Radom za boljitak na ovogodišnjim, Općim izborima, će imati pojačanje, odnosno porodica Ivanković Lijanović u stranku i politiku dovodi pojačanje.

Dvojica sinova federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerka Ivankovića Lijanovića, Antonio i Josip, također zvanično ulaze u politiku te su kandidati za državni, odnosno Federalni parlament.

Umjesto dosadašnje dvojice Ivankovića Lijanovića, na političkoj sceni ćemo vrlo vjerovatno imati četvericu. Tako će za mjesto u Parlamentu FBiH podršku glasača tražiti Jerko i jedan od njegovih sinova, Josip Ivanković Lijanović.

S druge strane, Antonio će zajedno sa stricem Mladenom Ivankovićem Lijanovićem, tražiti podršku glasača za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH. "Samo" ih je četverica, ali su dobro raspoređeni, reklo bi se.

Dvadesettrogodišnjeg Antonija pojedini mediji u BiH su već spominjali u negativnom kontekstu, no mlađahnom sinu federalnog dopremijera tek treba dati šansu, kažu u stranci.

"Ono što je u javnosti već predstavljano u više navrata, jeste činjenica da Narodna stranka Radom za boljitak svoju politiku tokom dvanaest godina postojanja bazira na afirmaciji mladih, obrazovanih i sposobnih kadrova koji su spremni se srcem boriti za boljitak svoje rodne grude i na njoj ostati", kažu u Boljitku.

Sinovi Ivankovića Lijanovića itekako imaju razloga za ostati, jer imaju porodični biznis, a ni u politici im neće biti loše, kao ni drugima koji su na budžetima.

"Radi se o dva mlada, obrazovana i sposobna kadra, kojih sa svim potrebnim kvalifikacijama za sutra sposobne političare, Boljitak na svojim listama ima još jako puno", kaže za Klix.ba Emina Trhulj, koordinatorica za medije ove stranke.

Kako će podmladak Ivankovića Lijanovića proći na izborima ostaje da se vidi. Ukoliko postanu parlamentarci, ili možda ministri, za nadati se da će ih se u javnosti više spominjati po dobrom, za razliku od njihovog oca koji se često spominjao u kontekstu raznih afera.