BiH
0

Malkićevo otvoreno pismo povodom obilježavanja 11. godišnjice genocida nad Srebreničanima

FENA
Načelnik Općine Srebrenica i predsjednik Organizacionog odbora obilježavanja 11. godišnjice genocida u Srebrenici, Abdurahman Malkić, danas u otvorenom pismu konstatuje da u BiH, nažalost, postoje još otpori provođenju odluka državnih institucija i to od onih koji bi to kao javni servisi morali poštovati.

"Mislim prije svega na RTVRS o nepoštovanju Odluke Vijeća ministara BiH o proglašenju 11. jula danom žalosti. Vjerujem da će nadležne institucije poduzeti neophodne mjere, a naročito Regulatorna agencija za komunikcije", navodi se u Malkićevom otvorenom pismu u povodu obilježavanja 11. godišnjice genocida nad Srebreničanima.

U ime Organizacionog odbora, porodica nevinih žrtava, građana Srebrenice i svoje lično ime Malkić je zahvalio svim učesnicima dženaze na dostojanstvenom držanju i podršci porodicama nastradalih.

Nosiocima pojedinih programskih aktivnosti u povodu podsjećanja na genocid nad građanima Srebrenice zahvalio je "na maksimalnoj posvećenosti i nesebičnom angažmanu kako bi organizacija obilježavanja protekla na dostojanstvenom i zavidnom nivou".