Potpisan Ugovor
80

Mališani u Tešnju i Jelahu dobivaju igrališta vrijedna 290.000 KM

E. M.
Budući izgled igrališta
Budući izgled igrališta
Općine Tešanj će dobiti nova moderna igrališta za djecu, a ukupna vriejdnost ugovora iznose oko 290.000 KM, saopćio je to načelnik Suad Huskić.

Popravljanje demografske slike te stvaranje što ugodnijeg mjesta za boravak i odrastanje djece u općini Tešanj i mjestu Jelah, jedan od veoma značajnih projekata za ove dvije općine je i izgradnja dječijih igrališta.

U izjavi za Klix.ba načelnik Tešnja Suad Huskić je kazao da su prije nekoliko dana donijeli odluku o podršci mladima za rješavanje stambenog pitanja, da daju podrške za poslovne ideje i brojne programe podrške mladima te da žele misliti i na najmlađe.

"Za najmlađe smo pripremili gradnju dva velika i moderna igrališta. Imamo pozitivne demografske trendove i priraštaj i želimo da mladi zasnivaju porodicu i podižu djecu u dobrom ambijentu", kazao je Huskić.

Ugovori za gradnju igrališta su potpisani za Tešanj i Jelah, a u Tešnju će se graditi na lokaciji kod Gimnazijalskog i naselja Simetrale gdje planiraju ukloniti stijenu i na toj lokaciji izgraditi dječije igralište, dok će u Jelahu poligon za djecu biti izgrađen pored škole.

Ugovori iznose oko 290.000 KM, a projekat uključuje i donaciju jedne banke.