{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mališani iz Zavoda "Mjedenica" dijelili letke s porukom "Moj glas se čuje"

21.3.2017. u 13:07
11
5
Mališani iz Zavoda "Mjedenica" dijelili letke s porukom "Moj glas se čuje"
11
Mališani iz Zavoda "Mjedenica" dijelili letke s porukom "Moj glas se čuje"
Druženje s mališanima Zavoda "Mjedenica" (Foto: Press služba KS)
"Moj glas se čuje", slogan je ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana osoba s Down sindromom, kojeg prenose i mališani iz Javne ustanove Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece "Mjedenica".
Šestero njih izradilo je raznovrsne promotivne materijale sa ovom porukom i crtežima rasparenih šarenih čarapica, te su ih zajedno sa direktorom ove ustanove Selmirom Hadžićem uručili danas uposlenicima Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS i resornoj ministrici Ameli Dautbegović, saopćeno je iz Press službe KS.

"Rasparene čarapice su simbol Međunarodnog dana osoba s Down sindromom jer ih osobe sa ovim oblikom poteškoće ne mogu upariti, dok se njihovim nošenjem simbolično izražava podrška tim osobama, njihovoj integraciji u društvo, u predškolske i školske ustanove te na radna mjesta", podsjetio je direktor Hadžić.

S današnjeg druženja
S današnjeg druženja


On je obrazložio da svojom današnjom posjetom ovom ministarstvu, kao i ministarstvima zdravstva i obrazovanja, nauke i mladih KS, žele ukazati na važnost kontinuirane podrške osobama sa Down sindromom ali i zahvaliti na podršci koja im je dosada pružana.

Ministrica Dautbegović je navela da ovo resorno ministarstvo posvećuje veliku pažnju zaštiti djece s različitim vrstama poteškoća u razvoju, među kojima su i djeca s Down sindromom. To je definisano posebnim zakonskim propisima, te se realizira i kroz dodatne aktivnosti koje vode nevladine organizacije u cilju njihove integracije i inkluzije u društvenu zajednicu. Istakla je da ta podrška neće izostati ni ubuduće.

Ministrica i uposlenici njenog kabineta su ovim povodom upriličili prigodno druženje sa mališanima, te su u znak solidarnosti s njima i podrške svoj djeci s ovom vrstom poteškoće simbolično nosili rasparene čarape, navodi se u saopćenju Press službe KS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li se BiH adekvatno i humano odnosi prema migrantima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: