Gradi KJKP Park
324

Mališani iz općine Centar dobijaju sedam novih igrališta "Ciciban"

Klix.ba
Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić potisao je ugovor s direktorom Komunalnog javnog preduzeća Park Alenom Ramićem o realizaciji projekta izgradnje dječijih igrališta sa pratećim mobilijarom "Ciciban" na području sedam mjesnih zajednica u Centru.

Općina Centar izdvojila je iz budžeta 157.675 KM za uređenje dječijih igrališta na sljedećim lokacijama: ugao ulica Muhameda Hadžijahića i Nusreta Šišića Dede (Mjesna zajednica "Koševsko brdo"), u Kranjčevićevoj ulici 23 kod vrtića "Leptirić", te u ulici Koste Hermana 3 kod vrtića "Lane" (Mjesna zajednica "Marijin dvor-Crni vrh"), ugao ulica Mehmeda Spahe i Dalmatinska (Mjesna zajednica "Trg oslobođenja-Centar"), u Ulici Husrefa Redžića preko puta broja 3 (Mjesna zajednica "Ciglane-Gorica"), u Ulici branilaca Šipa (Mjesna zajednica "Betanija-Šip"), na uglu ulica Čobanija i Hamdije Kreševljakovića (Mjesna zajednica "Skenderija-Podtekija"), u Ulici Patriotske lige 40 (Mjesna zajednica "Breka-Koševo II").

Na pomenutim lokacijama od naredne sedmice će radnici preduzeća Park, kao izvođač radova, započeti radove na uređenju igrališta, postavljanju gumene podloge za sigurnu igru djece, zamjenu ili dopunu mobilijara za dječiju igru (klackalice, ljulje, penjalice, njihalice), postavljanju parkovskih klupa, korpi za otpatke, te će hortikulturno urediti prostor oko igrališta i postaviti zaštitnu ogradu.

Obim radova zavise od potrebe i mogućnosti na svakom od navedenih dječijih igrališta, u skladu sa ponudom firme Park koja je sastavni dio potpisanog ugovora i koja je dostavljena Službi za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar.

Naredne sedmice su prvo planirani radovi na dječijim igralištima na Koševskom brdu te ispred vrtića Lane u Ulici Koste Hermana. Načelnik Ajnadžić je izrazio želju da prisustvuje početku radova na ove dvije lokacije, čime iskazuje opredjeljenje Općine Centar da na svom području za svoje najmlađe stanovnike napravi sigurna i nadasve lijepa i dobro opremljena igrališta.

Današnjem potpisivanju ugovora su prisustvovali savjetnici Mustafa Resić, Bećir Sirovina, Osmo Babić, te Alma Sadović i Anira Dedović u ime Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar.