|

Mališani Dječijeg doma Bjelave predstavili svoju himnu i poručili: Svima nam je potrebna ljubav

Mališani Dječijeg doma Bjelave predstavili svoju himnu i poručili: Svima nam je potrebna ljubav
518
Klix.ba
19.11.2016. u 12:56
13
komentara
518

dijeljenja
1/15 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
2/15 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
3/15 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
4/15 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
5/15 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
6/15 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
7/15 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
8/15 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
9/15 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
10/15 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
11/15 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
12/15 Senad Bostandžić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
13/15 Mladen Milosavljević (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
14/15 Saudin Đurđević (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
15/15 Semir Hadžić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Mališani KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo (Dječiji dom Bjelave) danas su predstavili svoju himnu i pjesmu koja je nastala u okviru muzičke radionice koju vodi Senad Bostandžić.
Muziku za himnu radio je Bostandžić, a tekst Mladen Milosavljević. Obojica su dugogodišnji prijatelji Dječijeg doma Bjelave.

"Zadovoljstvo mi je dolaziti subotom i raditi sa djecom te im prenositi svoje skromno znanje iz muzike. Ovdje imama 95 malih i malo većih prijatelja i drago mi je što smo kroz muziku unijeli radost i pokazali da ovo nije samo socijalna ustanova. Oni zaista imaju muzičkog potencijala. Muzika utiče mnogo na njih i velike su emocije kada troje autistične djece pjeva s vama sat vremena. To je mojih 96 djece, uz dvoje bioloških", rekao je Bostandžić.

Osim prezentacije spota himne, danas je predstavljena i pjesma Bostandžićevog prijatelja rahmetli Atifa Kujundžića koji je preminuo prošle godine. Pjesmu je otpjevao 18-godišnji Semir Hadžić sa mališanima Doma Bjelave.

"Zahvalio bih se našoj ustanovi i Senadu što imam svoju pjesmu koja govori o dvojici drugara, njihovoj igri i zabavi", rekao je Hadžić.


Mladen Milosavljević kazao je kako je napisao tekst kada je saznao da Dječiji dom Bjelave već godinama čeka da sarajevski muzičari ispune svoje obećanje i to učine.

"Sjeo sam to popodne prije tri godine i probao se mentalno vratiti u njihove godine. Kada sam napisao pjesmu poslao sam je Senadu i direktoru koji su se oduševili. Himna govori o ovoj ustanovu kao njihovom domu, zaljubljivanju i ljudima koji s njima rade", rekao je Milosavljević.

Ovo je zaista bio poseban i svečan dan u Domu Bjelave. Razdragana dječica su svojim glasom uveselila sve prisutne, te poručila: "Svima nam je potrebna ljubav".
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...