BiH
164

Mališani Centra "Vladimir Nazor" donose sreću Zmajevima

FENA
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Premijerna izvedba predstave "Druženje sa zmajevima na sceni" u izvedbi djece iz Centra "Vladimir Nazor" iz Sarajeva i druženje s nogometnim bh. reprezentativcima "Zmajevima" upriličeno je večeras u Domu mladih Skenderija u Sarajevu.

"Djeca iz Centra 'Vladimir Nazor' pripremala su se tri mjeseca za ovu predstavu zajedno s našim volonterima", kazao je Agenciji Fena direktor ovog Centra Zulfo Ahmetović.

Predstavi su prisustvovali reprezentativci Zvjezdan Misimović, Haris Medunjanin i Asmir Begović.

"Vjerujemo da druženje s našom djecom donosi sreću, a ona je itekako potrebna našim Zmajevima u Brazilu. Uspjesi koji budu ostvareni, dijelom će biti i zahvaljujući suosjećanjima i podršci našim učenicima", kazao je.

Ahmetović je dodao da će prihodi od ulaznica dijelom biti donirane stanovništvu u ugroženim područjima od poplava, a drugi dio za odlazak učenika na ekskurziju.

"Svrha predstave je da i naši učenici pokažu da i svojim radom mogu pomoći drugima u teškim trenucima", zaključio je.

Volonter Centra "Vladimir Nazor" i autor teksta predstave Edin Tuzlak kazao je da je predivno bilo raditi s ovom djecom te da mu je žao što se završilo.

"Ovo je ustvari 'predstava o predstavi'. Djeca glume ekipu koja se između sebe dogovaraju na koji način napraviti predstavu, a na kraju im se priključuju Zmajevi", naglasio je.