Druženje i zabava
35

Mali heroji iz cijele BiH se okupljaju u Roditeljskoj kući kako bi izradili markice za BH Poštu

Piše: M. N.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka organizuje likovnu radionicu za male heroje koji se liječe na Hematoonkološom odjeljenju KCUS-a, koja će se održati u utorak, 4. jula.

Radionica će biti održana u Roditeljskoj kući, a pozvani su mali heroji iz svih dijelova BiH koji su uspješno završili svoje liječenje i pobijedili opaku bolest.

Kako nam je rekla Jasna Vatreš, očekuje se učešće blizu 20 djece, a do sada su dolazak potvrdila djeca iz Visokog, Zenice i Busovače.

"Nadamo se da će sutra doći još djece i iz drugih gradova, ali i iz Sarajeva. Ova radionica je najava saradnje/projekta između Udruženja i BH Pošte, gdje smo dobili poziv da se izrade poštanske marke s motivom Roditeljske kuće. Ovo je već druga radionica, a svakako će i za vrijeme rehabilitacionog kampa biti održana još jedna radionica s istom temom", kazala je Vatreš za Klix.ba.

Radionicu će voditi profesor Bojan Hadžihalilović, a svi troškovi za mališane, bez obzira na to iz kojeg grada dolaze, su plaćeni.

Nakon radionice planirana je i posjeta Pionirskoj dolini, gdje će djeca naučiti nešto više o životinjama, zabaviti se i uživati u prirodi.