Ogromna snaga i borba
4.5k

Mali heroj Meho Beton uspješno podnio i 18. operaciju

A. B.
Mehmed Šabić (Foto: Pomozi.ba)
Mehmed Šabić (Foto: Pomozi.ba)
Dječak Mehmed Šabić poznatiji kao Meho Beton zbog ogromne snage i borbe, ostavio je iza sebe danas i 18. operaciju po redu koja je nakon sedam sati uspješno završena.

Kako je objavljeno na Facebook stranici humanitarne organizacije Pomozi.ba, ovo je bila 99. po redu narkoza za hrabrog Mehu.

[FBPOST]<iframe class="lazyload" data-src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpomozi.ba%2Fposts%2F1864968203635437&width=500" width="500" height="669" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media">[/FBPOST]

Podsjećamo, ovom dječaku ljekari su davali jedan posto šanse za preživljavanje, jer je prilikom eksplozije zadobio vanjske i unutrašnje opekotine, koje su obuhvatile 65 odsto njegovog tijela. Imao je pet transplantacija kože te više desetina anestezija, dakle 15 operativnih zahvata.

Već dvije i po godine traje borba dječaka Mehmeda, međutim, prve riječi koje je izgovorio kada se probudio nakon nesreće bile su: "Nema predaje" i to je nastavio dokazivati svaki dan ne odustajući od borbe za ozdravljenjem i oporavkom.