{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Malezija finansira studiju izvodljivosti aerodroma Visoko

S
19.1.2009. u 10:15
0
22
Malezija finansira studiju izvodljivosti aerodroma Visoko
0
Malezija finansira studiju izvodljivosti aerodroma Visoko
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine dr. Nedžad Branković, sa federalnim ministrom prometa i komunikacija Nailom Šećkanovićem, primio je jutros u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu delegaciju Odjela za ekonomsko planiranje pri Kabinetu premijera Malezije koju predvodi šef Odjela za prekookeanske projekte Tan Sri Dato Ir.Hj. Zaini Omar.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Bila je to prilika za završne razgovore o izradi Studije izvodljivosti o izgradnji aerodroma Visoko koju bi radila i finansirala malezijska strana, u okviru kontinuirane saradnje na pomoći razvoju Bosne i Hercegovine.

Zahvalivši se na dosadašnjoj pomoći i angažmanu Malezije u našoj zemlji, premijer Branković je ocijenio da je izrada ove studije pravi put za odgovore na, do sada, otvorena pitanja u vezi izgradnje ovog međunarodnog aerodroma.

Malezijskoj delegaciji, u čijoj je pratnji bio i ministar ove prijateljske zemlje u Bosni i Hercegovini Zulkifli Adnan, premijer Branković je ponudio i saradnju u okviru drugih projekata koje Federacija BiH kani realizirati u oblasti transporta, o kojima će ih, za vrijeme posjete našoj zemlji, bliže upoznati federalni ministar prometa i komunikacija.

Današnjim razgovorima u Vladi Federacije BiH prisustvovali su zamjenik direktora Direkcije za civilnu avijaciju Bosne i Hercegovine Đelal Hasečić i direktor Direkcije za civilnu avijaciju u FBiH Amadeo Mandić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: